Користь і переваги натурального мила

Користь і переваги натурального мила

Що таке мило?

 

 Мило - миючий засіб, що застосовується для очищення забруднених поверхонь і їх дезінфекції як в побуті, так і в промисловості.

 Наше життя немислиме без вмивання. Нам доводиться щодня очищати себе милом (вмиватися, купатися в душі або у ванній, паритися в лазні і т.д.).

 

 

 

А чи замислювалися Ви, з чого власне зроблене мило масового виробництва?

 Подивіться уважно на склад мила, яким Ви звикли користуватися кожен день. Крім миючих компонентів, води і гліцерину, там будуть вказані синтетичні компоненти: пави, детергенти (лаурил- і лауретсульфат, сульфонати, cocamidopropyl betaine, sodium cocoyl isethionate і т.д.), структуроутворювачі (stearic acid), сольвенти (дипропіленгліколь - DPG, ізопропілмірістат - IPM і т.д.), консерванти, стабілізатори (натрію ЕДТА, etidronate, BNT, Антал), антибактеріальні компоненти (триклозан, триклокарбан), барвники (CI 12490, 15510, 77891 і т.д.), аромати, регулятори кислотності та інше.

Тут перераховані далеко не всі синтетичні компоненти, які містяться в сучасному милі промислового виготовлення.

Синтетичні детергенти (їх іноді називають скорочено - синдетами) - це поверхнево-активні речовини нафтового походження, які володіють хорошими миючими властивостями, мають будь-рН (в тому числі і відомий 5,5), застосовані в жорсткій і, навіть, у морській воді і т. д., які роблять мило дешевим, спрощують і прискорюють його виробництво.

Одне погано - людина еволюційно не пристосована до контакту з цими речовинами, наша шкіра цього не витримує!

Вони абсолютно не потрібні нашій шкірі!

Після використання такого мила Ви відчуваєте дискомфорт, який може проявитися у вигляді сухості, подразнень, лущення, часто з'являються алергічні реакції і дерматити. Все це вже стало таким звичним, що Ви не звертаєте на це ніякої уваги.

Що таке натуральне мило?

1. Мило виготовляється вручну при строгому дотриманні технології процесу. За конкретними людьми закріплена окрема ділянка роботи і передавати її комусь іншому не можна. Таким чином, забезпечується висока якість продукції.

2. Натуральне мило виготовляється згідно з принципами фітотерапії, ароматерапії, або за старовинними рецептами.

3. Натуральне мило ручної роботи не містить синтетичних добавок. До складу входить коктейль з рослинних олій (оливкова, пальмова, кокосова, рицинова, рапсова, виноградних кісточок та ін.), ефірних масел і екстрактів, трав'яних настоїв, овочевих і фруктових соків, і пюре, і т.д. Завдяки чому таке мило є повністю гіпоалергенним, оскільки містить в собі тільки натуральні продукти.

4. При варінні справжнього натурального мила використовується виключно "холодний" процес виробництва, що дозволяє зберігати всі поживні і зволожуючі компоненти сировини рослинного походження. Таке мило має визріти деякий час (від 1,5 - до 6-9 місяців для різних сортів), поліпшити свої властивості. В результаті мило дбайливо доглядає за шкірою і забезпечує необхідне живлення і зволоження.

5. У натуральному милі ручної роботи значення рН близьке до такого значення людської шкіри.

 Як виготовляється натуральне мило?

Натуральне мило не містить ніяких штучних добавок. Його отримують з'єднанням розчину соди (лугу) і рослинних масел (жирних кислот). При цьому інгредієнти не обробляються термічно (тобто не піддаються високим температурам варіння) або тиском, - це і є "холодний" спосіб миловаріння.

Рослинні масла, застосовувані при виготовленні діляться на дві групи:

а) масло або композиція масел - основа мила, яке спільно з лугом утворює твердий брусок;

б) ефірне масло, яке надає цьому брусочку неповторний аромат і корисні властивості.

В процесі реакції виходять два продукти: мило і гліцерин. Мило має піну і миючі властивості, а природний гліцерин - прекрасний зволожувач і пом'якшувач.

Ніякого їдкого лугу після закінчення реакції в продукції не може бути!

При з'єднанні лугу і жирних кислот (тобто масел) виходить абсолютно новий продукт з новими властивостями - сіль (в нашому випадку- це солі жирних кислот, тобто мило).

Оливкова, кокосова, пальмова, рапсова, касторова, лаврова, какао-масло і багато інших - ось масла-основи, які використовуються в органічному виробництві натурального мила ручної роботи в якості джерела жирних кислот.

Рецепти виробництва натурального мила, як правило, містяться майстрами в таємниці.

Найчастіше найважливіші базові операції виготовлення натурального мила робить один майстер.

Навіть продукт одного майстра з різних партій може відрізнятись.

Тому натуральне мило ручної роботи - це дійсно штучний унікальний товар.

Як відрізнити натуральне мило від синтетичного?

Спочатку розділимо поняття: є натуральне мило і є мило з натуральними компонентами.

Розберемося в цих нюансах!

Відмінні риси:

1. Натуральне мило ручної роботи завжди лужне, воно не може бути нейтральним в силу технології. Якщо виробник обіцяє Вам рН менше 7, то перед Вами синтетичне мило, його основою є хімічно отримані детергенти.

2. Мило ручної роботи з натуральними компонентами виготовляється, як правило із синтетичної основи з додаванням натуральних олій, штучних яскравих барвників, синтетичних ароматизаторів і т.д. Таке мило, зазвичай, привертає погляд яскравим забарвленням і сильною віддушкою.

3. У натуральному милі немає стійких хімічних барвників, таке мило з часом поступово буде змінювати свій колір.

Даною характеристикою володіє натуральне мило ручної роботи від ТМ Swan.

Воно дійсно виготовляється з 100% натуральних компонентів рослинного походження.

Технологія виготовлення дозволяє максимально зберегти властивості натуральних компонентів, які дуже корисні для людської шкіри.

Отже не економте на своєму здоров'ї, а використовуйте те, що дійсно корисно для Вас і Вашої шкіри!

Написати нам
 

Коментарі (Коментарі можуть вносити тільки зареєстровані користувачі. )

 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

Ви впевнені, що хочете повідомити адміністрацію порталу про те, що користувач порушує правила коментування та розміщення контенту?


Повідомити

Відмінити
 
 
 
Скарга на коментар Закрити вікно

 

Інші статті підприємства

Написати повідомлення
Оберіть форму звернення:
 
 
 
Замовити дзвінок
person
phone
email
record_voice_over
create